Tot ce trebuie sa stim despre deseurile rezultate din folosirea hartiei si cartonului.

Tot ce trebuie sa stim despre deseurile rezultate din folosirea hartiei si cartonului.

Deseuri Hartie-Carton

 

Deseurile din hârtie și carton reprezintă o categorie importantă de deșeuri, care reprezintă aproximativ 10% din totalul deșeurilor generate în România. Acestea includ o varietate de materiale, cum ar fi ziare, reviste, cărți, ambalaje din carton, cutii de carton etc.

1_13_564_02 Importanța colectării și depozitării deșeurilor din hârtie și carton

Colectarea și depozitarea deșeurilor din hârtie și carton este importantă pentru a proteja mediul înconjurător. Acestea pot fi reciclate, ceea ce ajută la reducerea consumului de resurse naturale și la reducerea poluării.

Reciclarea hârtiei și cartonului

Reciclarea hârtiei și cartonului ajută la:

  • Reducerea consumului de resurse naturale: Reciclarea unei tone de hârtie salvează 17 copaci, 7.000 de litri de apă și 4.100 de kilowați-oră de energie electrică.
  • Reducerea poluării: Reciclarea hârtiei și cartonului reduce emisiile de gaze cu efect de seră, poluarea aerului și poluarea apei.
  • Crearea de noi locuri de muncă: Industria de reciclare a hârtiei și cartonului creează milioane de locuri de muncă în întreaga lume.

Colectarea selectivă a deșeurilor din hârtie și carton

Colectarea selectivă a deșeurilor din hârtie și carton ajută la separarea acestora de alte tipuri de deșeuri, ceea ce facilitează reciclarea.

Depozitarea deșeurilor din hârtie și carton

Deșeurile din hârtie și carton care nu pot fi reciclate trebuie depozitate în mod corespunzător, în depozite de deșeuri sau incineratoare.

Impactul asupra mediului înconjurător

Deseurile din hârtie și carton care nu sunt colectate și depozitate în mod corespunzător pot avea un impact negativ asupra mediului înconjurător în mai multe moduri, inclusiv:

  • Poluarea apei: Deșeurile din hârtie și carton pot ajunge în apele marine și râuri, unde pot polua apa potabilă.
  • Poluarea aerului: Deșeurile din hârtie și carton pot fi arse, ceea ce poate elibera gaze toxice în atmosferă.
  • Poluarea solului: Deșeurile din hârtie și carton pot ajunge în sol, unde pot dăuna plantelor și animalelor.

Măsuri pentru reducerea impactului deșeurilor din hârtie și carton asupra mediului

Există o serie de măsuri care pot fi luate pentru a reduce impactul deșeurilor din hârtie și carton asupra mediului, inclusiv:

  • Reciclare: Reciclarea hârtiei și cartonului ajută la reducerea cantității de deșeuri care ajunge în depozitele de deșeuri sau în mediul înconjurător.
  • Reutilizare: Reutilizarea produselor din hârtie și carton de câte ori este posibil ajută la reducerea cantității de deșeuri generate.
  • Reducerea consumului: Reducerea consumului de produse din hârtie și carton ajută la reducerea cantității de deșeuri generate.

Prin adoptarea acestor măsuri, putem ajuta la protejarea mediului și la reducerea poluării cauzate de deșeurile din hârtie și carton.

Concluzie

Deseurile din hârtie și carton sunt o resursă valoroasă care poate fi reciclată pentru a crea noi produse. Colectarea și depozitarea corespunzătoare a acestor deșeuri este importantă pentru a proteja mediul înconjurător.