Colectare Baterii-Acumulatori Cluj-Napoca

Colectare Deseuri Baterii Acumulatori Cluj - DIREN EXIM

Colectare Baterii-Acumulatori Cluj-Napoca reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Colectare Baterii-Acumulatori Cluj-Napoca: Colectare Deseuri Baterii Acumulatori Cluj - DIREN EXIM.

SC DIREN EXIM SRL
Colectare - Reciclare - Deseuri Baterii - Acumulatori Cluj
0743.555-707

Centre de colectare DIREN EXIM Cluj-Napoca

DEPOZIT PRINCIPAL - Colectare si reciclare

Hala 6, Strada Oașului 293, Cluj-Napoca

Program
Luni-Vineri: 07.00 – 15.00

Colectare selectiva

Calea Baciului 25, Cluj-Napoca

Program:
Luni-Vineri: 07.00 – 15.00
Sambata: 08.00 – 12.00


 Colectare baterii - acumulatori Cluj 

  • colectare baterii si acumulatori auto
  • colectare baterii si acumulatori portabili

Colectarea se face in mod selectiv la punctele de colectare sau la sediul clientilor, persoane fizice sau juridice.

Colectarea se face la punctele fixe din Cluj sau, pentru cantitati mai mari, ne deplasam cu masinile noastre pentru minim 200kg, la sediul clientilor. Se pot aduce la sediul nostru orice de pe str. Oasului nr. 293, hala 6 orice cantitate in timpul programului de lucru L-V 7.00-15.00.

reciclare-baterii-acumulatori-cluj

DIREN EXIM SRL este autorizata pentru colectarea si transportul deseurilor nepericuloase pe raza judetului Cluj. Transportul si manipularea deseurilor reciclabile sunt asigurate cu mijloace de transport specializate de catre societatea noastra cu respectarea stricta a normelor de igiena si securitate. Deseurile care au fost colectate separat vor fi transportate la statia de sortare unde materialele reciclabile vor fi separate si balotate temporar pana la valorificare.

Bateriile contin substante toxice care nu se elimina in timp, iar odata ajunse in mediu afecteaza in primul rand solul, plantele, animalele si apele. Pentru a evita poluarea mediului fiecare baterie trebuie aruncata in locurile special amenajate pentru a fi reciclate. Una dintre cele mai periculoase substante pe care o baterie o poate contine este mercurul. Colectarea deseurilor de baterii si acumulatori se face individual de catre producatori pe baza de contract, catre un operator economic legal sau de firma autorizata sa colecteze astfel de deseuri.

De ce se recicleaza bateriile si acumulatorii portabili uzati?

  • Contin substante periculoase pentru mediu - plumb, mercur, nichel, cadmiu, zinc sau litiu.
  • Protejarea mediului inconjurator dar si a sanatatii umane
  • Economisirea resurselor – prin recuperarea metalelor cum ar fi nichel, litiu, zinc, argint si altele.
  • Un consum mai mic de energie - un exemplu este obtinerea nichelului reciclat, care necesita cu 75% mai putina energie decat cea necesara la extractia si rafinarea minereurilor.

Bateriile si acumulatorii portabili pot fi:

  • Baterii nereincarcabile (de exemplu bateriile cu zinc-carbon si magneziu alcalin – baterii pentru scopuri generale), baterii pastila, baterii cu oxid de litiu
  • Baterii reincarcabile sau acumulatori (de exemplu bateriile cu nichel-cadmiu, nichel metal hidrid, cu ioni de litiu si cu plumb acid)

Persoane fizice

Procesul de colectare a deseurilor de la persoane fizice:

  • Se cantareste marfa, pe sortimente, se intocmeste o adeverinta de predare-primire in doua exemplare. In adeverinta sunt trecute toate datele de identificare a vanzatorului, precum si cantitatile de deseuri preluate, pretul, valorile si suma finala. Aceasta se semneaza atat de cel care preda marfa cat si de catre primitor.
  • Pretul - Se achita pe loc contravaloarea deseurilor predate.

Pentru cantitati lunare mai mari, preturile se pot negocia, cu fiecare client.

Persoane juridice

Incheiem contracte de colectare cu societati care produc deseuri reciclabile sau introduc deseuri de ambalaje pe piata, pentru valorificarea si reciclarea lor, pentru ca acestea sa isi indeplineasca obiectivele anuale de colectare, in vederea reciclarii, conform L149/2015.

Exista posibilitatea ca unele din societatile cu care colaboram sa transporte marfa la depozitul nostru de pe str. Oasului nr. 293, situatie in care nu se pune nici o conditie asupra cantitatii de marfa predata.

Societatile cu care colaboram pot face factura sau aviz de insotirea marfii, iar plata se face prin O.P. sau cu chitanta, pe loc sau la sfarsitul lunii, in functie de negocierea dintre parti.


Protectia datelor cu caracter personal – GDPR

Incepand cu data de 25 mai 2018, a intrat in vigoare si se aplica direct in toate statele membre ale Uniunii Europene Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE, cunoscut si ca GDPR (General Data Protection Regulation).

Regulamentul (UE) 679/2016, in conformitate cu dispozitiile art. 2 alin. (1) din acesta, se aplica prelucrarii datelor cu caracter personal, efectuata total sau partial prin mijloace automatizate, precum si prelucrarii prin alte mijloace decat cele automatizate a datelor cu caracter personal care fac parte dintr-un sistem de evidenta a datelor sau care sunt destinate sa faca parte dintr-un sistem de evidenta a datelor.

In calitatea sa de operator de date cu caracter personal, SC DIREN EXIM SRL respecta dispozitiile legale privitoare la protectia datelor cu caracter personal si pune in aplicare masuri tehnice si organizatorice de protejare a tuturor operatiunilor care privesc in mod direct sau indirect datele cu caracter personal si care previn prelucrarile neautorizate sau ilegale, precum si pierderile sau distrugerile accidentale sau ilegale.


Galerie foto