Colectare Ape uzate Alba Iulia

Colectare ape uzate Alba Iulia

Colectare Ape uzate Alba Iulia reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Colectare Ape uzate Alba Iulia: Colectare ape uzate Alba Iulia.

 

Apele uzate urbane sunt definite ca ape uzate menajere sau amestec de ape uzate menajere cu ape uzate industriale si/sau scurgerile apei de ploaie. Apa uzata industriala si menajera este intr-o continua crestere datorita populatiei si a teritoriului, pentru care necesita un proces de epurare pentru a putea fi reintroduse in circuitul natural a apei, in urma careia se formeaza 2 substante una lichida - apa si una solid-umeda - namolul, cunoscut sub numele deseu al statiei de epurare.

Apele uzate epurate in statiile de epurare provin din zonele populate dar si din intreprinderi industriale, fie ca sunt racordate la canalizare sau apele sunt transportate cu vidanja de la unitatile neracordate.

Namolurile provin de la epurarea apelor uzate orasenesti, industriale si de la tratarea apei. Principala sursa de producere a namolurilor o reprezinta statiile de epurare a apelor uzate orasenesti. Namolurile provenite de la epurarea apelor uzate sunt namolurile retinute si colectate din decantoarele primare si secundare ale statiilor de epurare mecano–biologice.

Namolurile si nisipul provenit de la statiile de tratare si epurare pot fi utilizate in constructii combinate cu materia prima, astfel ca se reduce consumul de energie si totodata se produce un material care raspunde la solutiile economiei circulare.

Namolul fermentat eliminat din tancurile cu biogaz poate fi valorificat prin: re-utilizarea pe terenul agricol, co-procesare in fabricile de ciment sau incinerare/co-incinerare in instalatii care indeplinesc conditiile de eficienta energetica privind recuperarea energiei. Cand namolul nu are calitatea necesara pentru utilizare in agricultura, exista alte optiuni, de exemplu procesul de incinerare.
Datorita cantitatilor mari de namol rezultat de la purificarea apelor uzate, costurilor ridicate pentru transport, lipsei tehnologiilor avansate care sa asigure o gestiune mai buna a namolurilor; s-a constatat ca o solutie durabila este utilizarea lor in silvicultura, reabilitatea terenurilor degradate si pe terenuri agricole.

Conform reglementarilor privind epurarea apelor uzate, detinatorii statiilor de epurare sunt obligati sa retehnologizeze statiile de epurare, sa amelioreze calitatea namolului si sa asigure o gestionare corespunzatoare a namolului.

Este interzisa deversarea in reteaua de canalizare a gunoiului menajer, a uleiurilor uzate si a produselor inflamabile, a grasimilor, si, in general, a oricaror corpuri solide sau cele cu un nivel biodegradabil scazut.

  • colectare - transport - tratare ape uzate industriala si menajera
  • namol umed, namol uscat
  • namoluri provenite de la statiile de epurare a apelor uzate din localitati si de la alte statii de epurare a apelor uzate, cu o compozitie asemanatoare apelor uzate orasenesti
  • namoluri provenite de la fosele septice, si de la alte instalatii similare, pentru epurarea apelor uzate